OVER ONS

Het huis van de toekomst
Het huishouden hedentendage is ongelooflijk veranderd vergeleken bij het huishouden zo’n 50 jaar geleden. Er is zoveel aan apparatuur ontwikkeld, aan veranderingen doorgevoerd, aan mogelijkheden toegevoegd dat er gerust over een revolutie gesproken mag worden. Gelukkig maar, want stel dat we met de was nog naar de rivier moesten om ze te wassen, uit te kloppen en dan thuis te drogen te hangen. We hebben daar vermoedelijk niet alleen niet genoeg rivieren en beekjes voor, maar het zou ook een ecologische ramp zijn.

De komende 10 jaar
Maar we zijn er nog niet, want de ontwikkeling gaat door. Het verbruik aan water en elektriciteit bij wasmachines en vaatwasser is al flink gereduceerd, maar er komen steeds nieuwere machines op de markt. Zelfs een wasmachine die met koud water wast en dus flink aan elektriciteit bespaart lijkt op de markt gearriveerd te zijn.
Denk daarnaast aan de nieuwe keukens waarin computers de zaak sturen. Computers die men vanaf de smart phone kan bedienen. Zo staat als men thuis komt niet alleen de verwarming al aan, mocht dat nodig zijn, maar is het bad al volgelopen en klaar om gebruikt te worden. Of staat de koffie ‘s ochtends al klaar wanneer men onder de douche vandaan komt. De vernieuwing staat pas in de kinderschoenen.