Een dashboard van je huis

25/08/2013 14:42Reageren uitgeschakeldViews: 8

Zoals we al eens eerder hebben aangegeven moeten we allemaal proberen om minder energie, grondstoffen en water te gebruiken en dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig komen er steeds meer technologische hulpmiddelen die ons een handje kunnen helpen.

Smart Metering is een van deze technologische hulpmiddelen. De smart metering techniek is vooral geschikt voor bedrijven, maar het is niet ondenkbaar dat we in de toekomst ook in huis gebruik maken van deze slimme meters. Een smart meter is niet meer of niets minder dan een klein apparaatje dat real-time bijhoudt wat het energie-, water- of grondstofverbruik binnen een bedrijf of huishouden is.

Met een smart meter kan bovendien per bedrijfsproces of vertrek in een huis worden bekeken wat het verbruik is en het is dus een instrument dat voor meer duidelijkheid en informatie zorgt. Bedrijven kunnen het bedrijfsprocessen optimaliseren en grondstoffen bestellen op het moment dat ze daadwerkelijk nodig zijn, terwijl huishoudens kunnen bepalen op welke plaatsen in huis onevenredig veel energie of water wordt verbruikt en hier proberen meer te besparen.

Smart Metering is een goed voorbeeld van een technologische ontwikkeling die ons nu en in de toekomst zal helpen om zuiniger te zijn en het milieu te sparen. Het is een technologie die zichzelf nu al heeft bewezen en met een kleine investering kunnen uiteindelijk veel geld, energie, water en grondstoffen worden gespaard. Zie ook de video hieronder:

Reacties zijn gesloten